Historien om
Klavs Graae og the soul of leather

Min kærlighed til læderet startede i 1967, hvor jeg arbejdede i det første læderværksted af sin slags i Europa; ”Bit Ov Sole” midt i København. Det var en spændende og inspirerende periode, hvor jeg arbejdede sammen med læderhåndværkere fra hele verden.

Historien om Klavs Graae

”Min kærlighed til læderet startede i 1967, hvor jeg arbejdede i det første læderværksted af sin slags i Europa; ”Bit Ov Sole” midt i København. Det var en spændende og inspirerende periode, hvor jeg arbejdede sammen med læderhåndværkere fra hele verden. Jeg har bl.a. lavet tasker og designet jakker for bandmedlemmer fra Led Zeppelin, Rolling Stone, Canned heat og Ten Years After, som frekventerede Bit Ov Sole i forbindelse med koncerter i København.”

”Jeg emigrerede til den spanske ø Ibiza i 1969, hvor mine håndlavede læderprodukter bl.a. blev populære hos amerikanske soldater, som havde deserteret fra krigen i Vietnam og nu boede på øen. Efter et år under general Francos regime vendte jeg tilbage til Skandinavien, hvor jeg i 14 år boede langt inde i de Smålandske skove i Sverige. Jeg fortsatte med at udvikle mit håndværk – nu inspireret af den svenske storslåede og eventyrlige natur. Jeg arbejdede også med skovbrug, selvforsyning, opdræt af geder, får og vildsvin – dette kraftfulde og intelligente dyr, som jeg senere har anvendt i mit logo.”

”I 1984 blev det tid til at vende tilbage til Danmark, hvor jeg startede firmaet Graae Design. Jeg arbejdede fra mit værksted baseret i København, hvor jeg fortsatte med at lave bælter, skindtøj og jagtudstyr – sidstnævnte i samarbejde med ”Warings Hunting and Wildlife Gallery”. Jeg lavede også en del produktudvikling af lædervarer for Royal Copenhagen, blandt andet beskyttelsesemballage til det berømte Flora Danica porcelæn.”

”I 2001 udviklede jeg den senere kendte ”Klavs Graae Solid Silver Collection” – en luksuriøs bæltekollektion med massive Sterling sølvspænder og ægte reptilskind, hvor der er kælet for hver en detalje.

Graae Design blev til Graae Copenhagen ApS. 2009 med nye samarbejdspartnere i en ny organisation. Her fik jeg mulighed for at udvikle nye produkter som f.eks. attachétasker, weekendtasker, IPad covers m.m.

Jeg forlod Graae Copenhagen i 2014 og startede for mig selv igen i mit gamle værksted på Frederiksberg, hvor jeg så frem til at være uafhængig af andre og selv producere mine luksusprodukter til kunder, der ønsker det bedste. I mellemtiden er værksted flyttet til det skønne Halsnæs i Nordsjælland.

Når jeg i dag laver ”made to measure” ud fra min kollektion, er det meget tilfredsstillende for både kunden og mig. 

Derudover laver jeg specialopgaver til designere og guldsmede, med baggrund i mine mere end 50 års erfaring med læder.”

Klavs Graae – the soul of leather.